Turşu yaparken hangi sirke kullanılır?

Turşuya hangi sirke girer?


Turşu yaparken Asla SİRKE KULLANMAYIN. Sirkenin kendisi fermente bir ürün olmasına rağmen evde yapmış bile olsanız turşu yaparken kullanmayın. Sirkeyi turşuya ilave ettiğiniz takdirde sebzeleriniz çıtır çıtır kalır, yani korunur ama laktobasiller için uygun ortam bozulur. Merak etmeyin laktik asitten dolayı siz zaten sirkemsi tadı alacaksınız yani lezzet değişmeyecek hatta daha güzel olacak. Sadece alıştığınız çıtır çıtır sebzeler için biraz teknik konulara dikkat etmeniz gerekecek.

En güzel Turşu tarifleri

Turlu yaparken sirke kullanmamalısınız. Bu konuda kitabımda yer alan turşu tariflerimizden kolayca yararlanabilirsiniz. Sebzelerinizin sert kalması için ortama biraz tenin ekleyin. Yanlış okumadınız çayda olan şey. Tenin için asma yaprağı, meşe ağacı yaprağı, bayırturpu yaprağı, kiraz yaprağı koyabilirsiniz. Hiçbiri yoksa siyah çay poşeti atın 2 litre için 1 çay poşeti yeterli. Doğal yaş veya kurutulmuş çay yaprağınız varsa mükemmel. Asma yaprağını anneannem her turşuda kullanırdı ama eminim niye olduğunu bilmiyordu rahmetli. Bilmeden anneden göre göre yaptığımız o kadar çok doğru şey var ki ama bizim nesil maalesef çoğunu unuttu gitti. Şimdi de Amerika'yı yeni baştan keşfediyoruz.

Turşu Küpü;turşu en güzel gene anneanneden kalma turşu küpüne kuruluyor. Silindirik form ve toprak materyal çok işlevsel. Ortası şişkin ağzı dar form;sebzelerin salamura suyunun içinde kalmasını sağlıyor, yüzeye çıkışı engelliyor. Toprak serin ve karanlık tutuyor. Elbette yoksa cam silindirik turşu kavanozları da işe yarar. Sadece ne yapıyorsanız yapın sebze ve meyvelerin suyun içinde kalmasını sağlayın. Bu konuda pek çok metot var. Anaerobik ortam küfleri ve zararlı mantarları uzak tutmak için şart. Üstünü ince bir lahana yaprağıyla kapatabilirsiniz. Tabak kapatabilirsiniz. İyice kavanozun ağzını kapatabilirsiniz ama arada bir açıp gaz çıkışını sağlayın yoksa köpürür.

Hatta Anneannem küpün ağzına porselen bir tabak kapatıp üstünede taş koyardı. Ben dolmaların da üstüne kapatılan topraktan bir ağırlık aldım. Tutacak yeri de var çok pratik. Yurtdışında turşu için özel üretilmiş seramik kaplar ve ağızlarına uygun ağırlıklar var ve inanılmaz pahalı. Biz sadece eskiye dönsek yeterli.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Doğal Probiyotik Mikrobiyota Fermente Gıdalar Probiyotik Besinler En Pratik Tarifler
Kampanya ve Fırsatlardan
Haberdar olun !
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.